Saturday, 26 January 2013

its all about him

okay .hye .. assalamualaikum :)



malam nie nak storymory pasal DIA .kalau sesiapa yang dah bosan dengar cerita pasal aku dengan dia .aku mintak maaf k ..n kalau x nak baca pun takpe ..tak paksa pun .kalau nak lebih feeling baca post nie .. try la dengar lagu kat bawah post nie ..best ..

okay .cegini citer nye .malam tuu , kiteorang texting cam biasa ..

" aku nak buat homework kejap nie .kau jangan tido awal tau malam nie .aku ada something yg perlu dibincangkan ... tentang kita . "

" okay "
aku pun buat la homework tu sampai siap .then , fon tibatiba vibrate ..

text from 0145130350 .. *aku tak save pun no dia .hihi .tak penting sangat .

" kau nak cakap pasal apa nie ? "

" leks laa .aku nak gi toilet jap .nanti aku txt balik k . "

lepas 5 minit kemudian ..

" hai .. i'm back ! "

" hai ..nak cakap pasal apa tadi ? "

nampak sangat dia macam tak sabarsabar nak tahu kann ..ok .whateva .continue ..

" umm .aku cuma nak cakap ..yang aku dah berubah ..aku tak macam dulu .. and aku rasa kau mungkin tak boleh nak terima perubahan aku kali nie ..so , kalau kau nak buat keputusan , buat la sekarang ..insyallah aku akan terima dengan hati yang terbuka . "

" sebenarnya , aku memang dah lama nak putus .. tapi entah laa "

aku tibatiba diserang mini heart attack .tak percaya dia cakap macam nie .sedangkan dulu , dia pernah cakap kat aku , walau terok mana pun kami gaduh , dia tak pernah terlintas nak mintak putus ngan aku .. selalu nyer aku je yg mintak putus bila gadoh ..humm .tapi sekarang nampak sangat kan dia dah menipu ..
ok .continue .

" entah laa ?? kenapa ?? kau rasa aku dah tak sayang kau ker ? "

sebab time cuti bulan disember hari tuu , kami gadoh terok gilaaa ..aku tak layan txt dia , call dia sampai 4 hari ..humm .aku cuma nak dia rasa apa yang aku rasa .. ok .continue .

" tak .bukan macam tuu ..hum ..ok .jujur la aku cakap ..sebenar nya , aku tak sayang kau pon ..niat aku sebenar cuma nak bahagia kan kau time kau break dengan ierfan . itu jer . "

" okay ..makna nya , kau dah tak sayang aku la kann .ouh .tengs tau ..kau baik sangat sebab buat aku macam nie ..takde guna aku sayang kau selama ni .aku ingat kau betulbetul sayang aku , suka aku , cintakan aku "

lepas tuu , aku tertido ..dia tak sempat rply pun ..humm .aku sedar dalam pukul 4.30 a.m * kalau tak silap laa * aku nampak ada txt dari dia .

" humm .aku mintak maaf k ..aku kena jujur .aku taknak tengok kau terluka lagi sebab aku lepas nie ..tapi aku memang pernah jatuh haty dengan kau time dalam bas tuu ..kau memang dah curi hati aku .tapi bila dah lama tak jumpa kau , kasih sayang tu makin lama makin pudar ..aku bukan nak buat ayat jiwang ,tapi memang tu yang aku rasa ..and bila aku ingat balik niat aku sebenarnya hanya untuk buat kau happy time tuu , tak lebih dari tu . "

" ouh ..okay .sekarang aku dah tahu segalanya ..aku cuma nak ucap kan terima kasih banyakbanyak sebab dah tipu aku ..tak sangka pulak aku dah sayang orang yang salah ..aku matimati ingat kau sayang aku dengan  ikhlas ..ruparupa nya , aku yang sayang kau sorangsorang ..kenapa lah kau tak cakap benda nie dari awal ..takde lah aku kena sayang kau macam diri aku sendiri ..hampir seluruh hidup aku adalah KAU ..aku dah cakap pasal kau dekat parents aku ..akudah mula serius dengan kau .tapi macam nie pulak akhir nya kann ..erghh .aku macam tak percaya je aku kena tipu .nampak sangat yang aku nie bodoh kan .senang ditipu ..percaya lelaki macam tuu je .tapi takpe lah .everything is over right ?? aku harap kau bahagia dengan keputusan kau ..humm .bye .

habis semua page txt aku guna .. 6/6 kauu .. banyak takk ..aku hantar txt yang kedua .

" tak guna jugak cakap banyak kann .semua nya still sama .aku dah ditipu .DI TIPU ..sakit douh .kalau kau kat tempat aku , akau taktau lah macam mana kann .tapi takpe laa ..mcm yg aku cakap tadi lah .tak guna cakap banyak ..humm .dah la .sampai sini jela kot hubungan kita ..tak payah la anggap kita pernah ada apaapa hubungan ..tengs for everything ..bye .assalamualaikum "

sent .
delivered .
5.00 a.m

aku menangis sambil menaip mesej ..di pagi yang gelap .aku bingkas bangun dari katil aku , pergi toilet .. mandi .. ambik air semayang .. then , baringbaring atas katil . * lengan kat atas kepala *  tunggu azan subuh ..  dalam tak sedar , aku tertidur ..orang azan , baru aku tersedar dari tidur .waktu tuu .aku jadi tak bermaya ..sedih .bengang .kecewa .konfius ..perasaan jadi bercampurbaur ..apa yang boleh aku buat waktu tu cuma menyembahkan diri pada yang Maha Esa ..aku memohon agar diberikan jalan yang benar ..

then , aku jalani hidup aku macam biasa .aku cuba anggap perkara malam tadi , tak pernah terjadi dalam hidup aku ..pergi sekolah macam biasa .. hari nie , budak yang buat rayuan akan datang maktab . * termasuk Nik * waktu pnp berjalan lancar until recess ..aku duduk kat meja aku sambil sembang dengan geng Azam yang duduk depan meja aku ..tibatiba , fon aku vibrate ..aku ambik laa .tengoktengok mesej dari dia ..hati rasa berdebar sangat nak bukak mesej tuu .tapi at last , baca jugak .

" aku tak berniat nak tipu kau ..tapi ...humm .entah laa .kau tahu jela aku macam mana kann .tapi aku memang pernah sayang kau pun .sumpah ..aku tak tipu ..aku cuma nak happy kan kau waktu cuti jer ..tapi kau yang salah faham .kau bagi harapan tinggi dekat aku ..sebab tu laa aku tak layan kau sangat waktu bulan diesmber hari tuu .aku nak kau tinggal kan aku .aku nak kau rasa bosan dengan aku ..tapi kau still sayang aku .aku cakap macammacam nak suruh kau tinggal kan aku .. hmmm  .entah la ..aku pon rasa tak betul dah sekarang "

" weih .. tolong lah jangan macam nie .aku mintak maaf k .aku cuma tak nak tengok kau terluka lagi ..aku dah cakap dekat kau ..jangan taruh harapan dekat aku ..aku bukan untuk kau ..kau terlalu baik untuk aku .aku tahu aku jahat . "

aku tak rply satu pun ..bila aku baca , aku rasa sebak sangat dalam hati nie ..tapi aku cuba selindungkan ..aku berlagak macam biasa ..aku letak muka aku atas meja ..aku peluk bag sekolah aku ..tibatiba , mata aku mengeluarkan air yang jernih .. oh maigod !!!! kenapa aku nangis nie ... ?? taknak taknak taknak .at the same time , azam panggil aku .and aku terus mendongak dengan air mata yang mengalir ..aku tak sempat nak kesat air mata yang ada di pipi aku ..arghhh !! tidakkkk ! kantoi sudaaah .azam tanya kenapa aku nangis .. my answer only ' nothing laa ' ..hanya tu je yg mampu di keluarkan dari mulut aku pada waktu tu ..humm ..sampai prep petang , aku langsung tak nampak muka dia .aku taktau waktu tu dia dah sampai ke belum .ramai kawankawan aku yang tanya aku .. " nik dah sampai belum ???? " aku cuma menganggkat bahu je ..humm ,kalau lah deorang tahu perasaan aku time deorang tanya macam tu ..


whatever it is , takde guna aku nak sedihsedih sekarang ..let bygones be bygones .kan kan kan .aku cerita nie pun , takot ada lagi yang taktau kisah antara aku dengan dia ..tapi seriously , sungguh tak percaya dia buat macam tu .aku inggat kan dia baik .tapi hakikat nye ialah sebaliknya ..haha ..papepun . dah lewat nie ..aku tido dulu erk ..penat ..bye ..




he are the worst yet the best :) :) :) :( :(


                                                                                                                                        sincerely ,

                                                                                                                                        syamiera :)


4 comments:

  1. Hai.. done singgah n follow d sini.. sudi2 lea follow mine back yea.. =) tQ.. senyum selalu.. =)

    http://tengkubutang.blogspot.com/

    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. adik, bole x nanti set kan code verification 2 jd disabled? sebab nanti klu akak atau blogger lain nk singgah idak lea penat nk baca code 2.. kdg2 lama sgt tgk pc mata dh kelabu asap.. hee.. x nmpk no code 2.. cara nak tukar.. Setting-->Post n Comment-->view verification Code? -->adik tick jea NO .. ok dear.. salam berblog..

    ReplyDelete
  3. thanks akak ... <3 done following u .

    ReplyDelete